Kompetenceudvikling i Børnekompasset afd. Humlebien.
I Børnekompasset prioriterer vi løbende kompetenceudvikling af medarbejderne for at sikre en høj faglig kvalitet i vores pædagogiske praksis. Ved at investere i efteruddannelse styrker vi medarbejdernes evne til at skabe inkluderende fællesskaber, understøtte børns udvikling og differentiere pædagogiske indsatser i hverdagen. Vi ser kompetenceudvikling som en afgørende forudsætning for at kunne møde børnene med omsorg, faglig viden og refleksion over egen praksis.
I det kommende år har vi særligt fokus på tre centrale kursusforløb, der bidrager til at udvikle pædagogernes viden og handlemuligheder i forhold til fællesskaber, sprog og sansestimuli.
Kursus 1: Fællesskabende Pædagogik (Diplommodul, opstart maj)
Kurset har fokus på at udvikle inkluderende fællesskaber i pædagogisk praksis. Børns handlinger er tæt forbundet med de sociale kontekster, de indgår i, og derfor er det afgørende at undersøge de muligheder og begrænsninger, der påvirker både børns og voksnes deltagelse i fællesskaberne.
Gennem forløbet lærer deltagerne at arbejde systematisk med at styrke børns deltagelsesmuligheder ved at tilrettelægge og samarbejde med relevante aktører om målrettede indsatser. Modulet er skræddersyet til Gentofte Kommune og har et særligt fokus på leg som en central del af fællesskabsdannelse.
Her sender vi i 2025 Kristine pædagog i vuggestuen og Lasse pædagog i børnehaven
Kursus 2: Sprog i Samspil (igangværende)
Logopæderne i PPR udbyder kurset "Sprog i Samspil", der har til formål at styrke det pædagogiske personales interaktion med børnene. Deltagerne opnår grundlæggende viden om forudsætningerne for sprogudvikling samt børns forskellige lærings- og kommunikationsstile. Her har vi Andrea pædagog i vuggestuen afsted.
Kurset fokuserer på den voksnes rolle i samspillet med barnet og introducerer strategier til at styrke interaktionen og skabe flere naturlige læringsøjeblikke i hverdagen. En væsentlig del af kurset indebærer videofeedback, hvor deltagerne filmes i interaktion med børnene og efterfølgende reflekterer over deres praksis i samarbejde med underviserne.
Forløbet består af otte undervisningssessioner af 3,5 timer samt fire videoreflektioner. Undervisningen kombinerer teori og praktiske øvelser, og mellem hver session skal deltagerne afprøve strategierne i deres daglige arbejde.
Her sender vi Andrea der er pædagog i vuggestuen
Kursus 3: Sansestimuli og Børns Udvikling v. Connie Nissen
Dette kursus sætter fokus på børns motoriske udvikling, sensoriske bearbejdning og betydningen af gode samspil og sund tilknytning. Underviser Connie Nissen, privatpraktiserende børneergoterapeut, har mange års erfaring med sansemotorik og børns udvikling.
Kurset giver deltagerne en dybere forståelse af, hvordan sansebearbejdning påvirker børns trivsel, læring og sociale relationer. Gennem teori og praktiske øvelser får deltagerne redskaber til at understøtte børns sansemotoriske udvikling i hverdagen, herunder hvordan de kan arbejde med regulering af arousal, bevægelseslege og samspil, så alle børn får de bedste forudsætninger for at deltage i fællesskabet.
Her har vi Camilla og Kristine begge pædagoger i vuggestuen afsted.