Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Praktisk Information

Humlebien fra A-Å

Her er samlet mange af de praktiske oplysninger, som det er vigtigt at kende, når man er startet i Humlebien.

Allergi og medicin

Hvis jeres barn har en eller anden form for allergi eller er overfølsom overfor bestemte madvarer, er det vigtigt, at I giver os besked, så vi kan tage de nødvendige hensyn til barnet i det daglige. Der skal medbringes lægeattest, der dokumenterer allergien.
Vi giver ikke medicin i Humlebien. Børn der har behov for medicinsk behandling mod kroniske sygdomme vil med en særlig lægevejledning kunne få administreret medicinen af personalet. I forbindelse med kortvarige sygdomsforløb, kan vi ikke påtage os at give medicin, mens børnene er i daginstitution. Vær selv opmærksom på dette ved f. eks. penicillinkure.

Beskeder

Sker der ændringer i barnets liv, er det vigtigt, at I siger det i barnets gruppe, så vi er opmærksomme på, hvorfor barnet måske ændrer adfærd. Beskeder i dagligdagen vedrørende hvem der henter eller lignende, giver I til den voksne, der tager imod barnet.

Bleer

Børnene skal ikke have bleer med hjemmefra, når de går i vuggestue. Den måned hvor barnet fylder 3 år, skal det selv medbringe bleer.

Børnesygdomme

Når vi har et tilfælde af en børnesygdom, sætter vi et opslag op til orientering for forældrene, så I kan være opmærksomme på symptomer hos jeres børn. En hovedregel fra Sundhedsstyrelsen er, at syge børn ikke må komme i dagtilbuddet. Barnet må først komme igen, når det er rask og kan deltage i de almindelige aktiviteter uden særlig hjælp. Har jeres barn haft feber skal barnet blive hjemme i mindst en dag efter, at det er blevet feberfrit, da det mindsker risikoen for at pådrage sig en anden sygdom. Bliver barnet syg i løbet af dagen, ringer vi så I kan hente jeres barn så hurtigt som muligt. 

Hvis et barn virker sygt/sløj, mens det er i institutionen, vurderer vi, hvorvidt barnet skal afhentes. Når vi mener, at barnet har bedst af det, kontakter vi forældrene, så de kan hente barnet. 

Det er en anderledes krævende dagligdag for et lille barn, at skulle være i institution, hvor voksenressourcerne er begrænsede, end at gå derhjemme. Derfor er det vigtigt, at barnet bliver rigtig raskt, inden det starter i institutionen igen. Barnet skal kunne deltage i en almindelig dagligdag i institutionen for at kunne være her. Hvis I ved, at jeres barn kommer til at være væk fra Humlebien i et stykke tid p.g.a. sygdom, vil vi gerne vide det. Ved sygdom er det almentilstanden frem for temperaturen, der afgør, om vi kontakter jer.

Ferie / Lukkedage

Når jeres barn holder ferie, bedes I meddele dette på Aula. Det er en stor hjælp for os at vide på forhånd, om jeres barn kommer i Humlebien eller holder fri. Det er rart for os at vide, hvis jeres barn holder en fridag. Vi vil helst have beskeden inden kl. 9 - mest af hensyn til planlægning af dagens videre forløb. På den måde kan vi bruge vores sparsomme vikarressourcer bedst muligt. Det er derfor også vigtigt med så præcis en tilkendegivelse som muligt, så vi ikke pludselig får et helt andet antal børn, end det vi havde planlagt ud fra. Det er ligeså vigtigt for børn, som for voksne en gang i mellem at holde fri/ferie, fra en hverdag omgivet af mange børn og voksne. Humlebien har to faglige dage for personalet hvert år. Her vil hele personalegruppen deltage i faglig udvikling til gavn for hverdagen i Humlebien.  Alle institutioner i Gentofte Kommune holder lukket mellem jul og nytår, da erfaringen har vist, at fremmødet har været meget lavt i denne uge. Inst. skiftes så til at holde åbent, for de børn der måtte have behov for pasning. Humlebien har hvert år lukket i uge 29. De børn som har brug for pasning, har mulighed for at blive passet i Villa Berthe. 

Foto

Som en del af at dokumentere børnenes dagligdag tager vi billeder. I skal som forældre give samtykke til deling af billeder af jeres børn i Aula. Hvis billeder eller video skal bruges "ud af huset", indhentes altid særlig tilladelse. Brugen af foto som dokumentation er ikke ens for vuggestue og børnehave. I vuggestuen bruges fotodokumentation ofte som dagbog, for at understøtte dialogen om hverdag når børnene kommer hjem. I børnehaven bliver dagen oftere dokumenteret ved at skrive dagbog, så det skrevne ord kan bruges redskab til dialog om dagen, derfor er mængden af foto begrænset i børnehaven.

Frugtordning

I vuggestuen serveres økologisk og dansk frugt. I børnehaven. I børnehaven er der etableret en forældredrevet frugt og brødordning. Her tilstræbes det ligeså at servere økologisk.

Fødselsdage

Vi holder fødselsdag for hvert barn i Humlebien. I er meget velkomne til at tage is eller lignende med, ligesom I selv er velkomne til at deltage. Hvis I har lyst, kommer vi gerne hjem til jer med stuens børn og holder fødselsdag efter nærmere aftale med personalet. Private gaver medbringes ikke til disse arrangementer, men må afleveres privat. Vi henviser til vores kostpolitiks retningslinjer, som ligger under fanen politikker.

Garderobe

Det er vigtigt, at der altid er tøj passende til årstiden samt vind/vejrforhold, da vi er ude hver dag.
Alle børn har hver deres kasse med skiftetøj på badeværelserne. Husk at holde dem opdateret, børn vokser og årstiden skifter. En god hovedregel er, at der er 3-4 stykker af hver tøjdel i kassen. Derudover anbefaler vi, at børnene har sutsko med.
Ved hoveddøren står der en kommode med glemt tøj og andet. Det er ofte ting uden navn, hvor vi ikke lige kan huske, hvis det er. Kig i dem ofte. Når tøjet har ligget der i lang tid, bliver det lagt væk.

Håndvask

God håndhygiejne og rene hænder er vigtige led i forebyggelsen mod diverse sygdomme. Bakterier og virus som gør os syge er så små at vi ikke kan se dem med det blotte øje. Vi ønsker at mindste risikoen for at blive syge eller sprede sygdom til andre og anbefaler derfor at børnene i Humlebien vasker hænder grundigt ved ankomst og afgang. 

Indesko hus

I vinterhalvåret ca. 1.10. - 15.4. har vi "Indesko-hus". Det betyder, at der i alrummet er etableret en "skifte-sko-zone", således at ingen går videre med deres udesko. Vi stiller kina-sko til rådighed som lånesko. Ordningen har til hensigt at nedbringe skidt og møj og samtidig sørge for at der er tørt og rart for børnene, der færdes meget på gulvene. 

Humlebien lægger vi stor vægt på at alle børn har hjemmesko på hele året, da det er med til at nedbringe lydniveauet. Husk at sætte navn i, så I/vi ikke skal bruge unødig tid på at lede efter hjemmesko. Desuden må man også gerne tænke på børnenes selvhjulpenhed når man køber sutsko. 

Legetøjsdag

Vi har i personalegruppen besluttet, at børnene ikke må have legetøj med i Humlebien pt. Grundet Corona. Det betyder, at bamser, dukker, spil, kort, bøger, udklædning, sværd, bolde mm. skal blive hjemme.
Når de mindste starter i vuggestuen eller børnehaven, er det selvfølgelig i orden at have en bamse med (overgangsobjekt), og har man lige fået det sejeste legetøj i verden, må man gerne vise det frem, men det skal med hjem igen bagefter.

Låger og døre

Vi har ekstra ”klap” på lågerne af hensyn til børnenes sikkerhed. Husk at slå den over når du går ind eller ud. Hoveddøren skal altid lukkes og det samme skal døren til vindfanget ved hovedindgangen. Børnene må ikke være alene i vindfanget.

Morgenmad

Der serveres ikke morgenmad i Humlebien. Den første fredag i hver måned fra 1.10 til 1.5. vil der være friskbagte boller mellem 7.15 og 9.00. Forældre er her velkomne til at få kaffe og brød sammen med deres barn.

Mødetider

Aftales med stuerne. Generelt er det en god ide at være her omkring kl. 09, da dagens aktiviteter starter kl. 09.30 og vuggestuen spiser formiddagsmad kl. 09.00.

På turdage er mødetidspunktet annonceret senest dagen før. En opfordring skal være at I ringer og fortæller os hvis I kommer senere af en eller anden grund.

Nyhedsbreve

Humlebiens digitale nyhedsbrev ”Bien og blomsterne” udkommer til alle forældre en gang i kvartalet. I disse breve informeres om personaleforhold, specielle arrangementer og andet som er interessant for dagligdagen i Humlebien. Hver gruppe skriver derudover nyhedsbreve mere specifikt for den enkelte gruppe ca. en gang i kvartalet. Alt offentliggøres på Aula. 

Oprydning

Vi opmuntrer altid de større børn til selv at deltage i oprydningen i løbet af dagen. De børn, som er i Humlebien sent, vil også opleve de voksne rydde en del op og vil så deltage i den almindelige daglige oprydning sammen med det personale, der skal lukke institutionen. Det er en god ide, når I henter barnet, at støtte og hjælpe det med oprydning.

Parkering (ensretning)

Parkering finder sted på den store offentlige parkeringsplads lige over for Humlebien med indkørsel fra Rygaardsvænget.

Gentofte Kommune planlægger har indført ”ensretning” i vestlig retning på C.V.E. Knuths Vej på
hverdage kl. 7.30 – 9. Ensretningen etableres som et tidsbegrænset indkørselsforbud.

Hvis I parkerer langs fortovet på C.V.E. Knuthsvej eller Rygaards Allé, beder vi jer overholde færdselsloven, således at bilerne ikke tager udsynet i krydset.

Hvis I lader bilen stå og går over til stationen for at tage toget ind til byen, skal I benytte den store offentlige parkeringsplads, så I ikke forhindrer at vi kan have boldbane på arealet.

P-pladsen er midlertidigt inddraget til brug af børnene pga. Corona. 

Pas på med

Armbånd og halskæder der ikke kan give efter for træk. Cykelhjelme må ikke benyttes på institutionens legeplads. Alt dette for at forebygge kvælningsulykker.

Personalemøder

1/2 time pr. uge af personalets arbejdstid er reserveret til personalemøder, stuemøder og pædagogmøder hvor arbejdet omkring børnene planlægges og diskuteres. 

Politikker

Vi har i samarbejde med vores bestyrelse udarbejdet Social politik (Et godt liv i Humlebien), Kostpolitik, Solpolitik, Hygiejnepolitik, Digitalpolitik og Trafikpolitik. Alle er lagt på institutionens hjemmeside.

Procedure for hovedskader og bid

Når vi oplever at et barn bliver bidt, vil forældrene til både det barn der er blevet bidt, men også det barn der har bidt, blive kontaktet pr. telefon og informeret om hændelsen. Vi er bevidste om, at det som forældre kan være svært at skulle modtage en besked om at ens barn er blevet bidt, men ligeså svært at modtage en besked om at ens barn har bidt. Vi vil derfor være i tæt kontakt med de pågældende forældre. Forældrene til det barn som er blevet bidt, vil ikke få oplyst hvem der har bidt barnet. Når et barn bider, er det som oftest et udtryk for frustration og/eller manglende sprog. Det sker i afmagt og ikke i en bevidst handling om at skade et andet barn. 
For det barn der er blevet bidt, er vi særligt opmærksomme på, at få genoprettet tilliden til det andet barn. 
For det barn der har bidt, er vi opmærksomme på at få anvist andre handlemuligheder.

For det barn der er blevet bidt, kontrollerer vi altid om hvorvidt der er bidt hul i huden. Såret vil blive vasket efter og vi vil se om hvorvidt barnet har fået stivkrampevaccine.

Hovedskader

Procedure for hovedskader i Gentofte Kommune er, at hvis et barn har slået hovedet i mere eller mindre grad, skal vi altid tage kontakt til forældrene og i samarbejde med jer beslutte det videre forløb herfra. Beslutningen om hvorvidt barnet skal undersøges yderligere herfra er forældrenes ansvar, men vi vil altid anbefale at man kontakter en læge for en faglig vurdering. 

Påklædning og skiftetøj

Børnene skal altid selv have det tøj med, der bliver behov for i løbet af dagen. Vi bestræber os på, at børnene kommer meget ud, og derfor er det vigtigt, at de også har overtøj med, der egner sig til at lege ude - og tage på ture i.

Behovet for tøj, ude som inde og i sovetiden ændrer sig gennem året. Når vi kan se, at garderoberne trænger til at justeres efter årstiden, hænger vi et opslag op om, hvad det nu er, der er behov for. Vær selv opmærksom på dette. Vi har selvfølgelig et lille lager af ekstra tøj, som børnene kan benytte i nødstilfælde, og vi modtager gerne aflagt tøj til supplering af lageret.

Hvert barn har en kasse i garderoben og i baderummet. I kasserne i baderummet kan I lægge skiftetøj, som vi kan bruge i tilfælde af, at det er nødvendigt. Her kan I også i vuggestuen lægge sovetøj og eventuelle sovedyr. Kassen i garderoben er til alle de små ting der ligger i garderoberummene, således at der er lidt mere samling på det hele.

Renlighed

For børnehavebørn er det særdeles individuelt hvordan en renligheds proces forløber. Hvert enkelt barn og familie har deres egen måde at tackle det på, og det er vigtigt at respektere barnets signaler om renlighed. Nogle børn øver sig længe, andre meddeler pludselig at nu vil de ikke gå med ble mere.

Drenge er ofte lidt "senere" og måske også mindre interesserede end pigerne.

Når I skal prøve er det en god ide at starte hjemme, evt. i en forlænget weekend. Det er nemmere og mere trygt for jeres barn at huske at gå på toilettet derhjemme. Desuden er "normeringen" altså voksen-opmærksomheden til at registrere "korslagte ben/vand som stiger i øjnene" o.s.v. bedre på hjemmefronten end i institutionen.

Når I kommer i Humlebien med jeres stolte barn, er der tre ting, som er meget vigtige:

Giv jeres barn noget tøj på som er let at tage af og på igen, når han/hun skal hurtigt på toilettet - f. eks. bukser med elastik og alm. underbukser. Medbring ekstra tøj (bukser, underbukser og strømper)

Husk at anerkende jeres barn, selvom der i starten kan komme en del vasketøj med hjem.

Ressource voksne

I perioder er der ansat ressource voksne i Humlebien. Ressource voksne varetager en funktion omkring et enkelt barn med særlige behov/udfordringer i et fastlagt timeantal. Arbejdet består i at barnet får de bedste betingelser for at udvikle sit potentiale. Dette sker under hensyntagen til institutionens pædagogiske praksis og i tæt samarbejde med barnets forældre, samt de professionelle der i øvrigt er relevante. 

Sikkerhed

I Humlebien er der nedsat en sikkerhedsgruppe. Denne sikkerhedsgruppe består af lederen samt en repræsentant fra personalet. Disse personer har deltaget i et §9 kursus og er til stadighed informeret om nye tiltag på området. Vi opfordrer alle til at være opmærksomme på sikkerheden og modtager gerne gode råd og oplysninger om eventuelle oversete mangler. Personalet deltager løbende i brand- og førstehjælpskurser arrangeret af Gentofte Kommune. 

Slik

Slik og søde sager må ikke medbringes i Humlebien. Læs vores kostpolitik.

Solpolitik

Vi lægger vægt på, at børnene kommer så meget ud som muligt. I forårs- og sommerperioden, hvor solen er meget skarp ved huden, skal I smøre børnene ind i solcreme hjemmefra om morgenen. Vi giver dem et ekstra lag på om eftermiddagen med solcreme faktor 30. Hvis andet ønskes skal det medbringes hjemmefra. Vuggestuebørnene bedes medbringe en solhat og en hvid t-shirt til de rigtig varme dage. Læs hele vores solpolitik under fanen "Politikker".

Sovetider

Børn har et forskelligt behov for at sove. Vi skriver sovetider på de mindste på Aula, så I kan se der, når I henter barnet. Vuggestuebørnene sover ude med mindre andet aftales. De børn i børnehaven, der fortsat har behov for en middagslur, sover i klapsenge på stuen. For yderligere info om børn og søvn, se vores læreplan. 

Studerende

Humlebien er en uddannelsesinstitution og derfor modtager vi studerende i praktik fra Københavns professionshøjskole. Studerende ansættes i lønnet praktik i en af børnegrupperne. Den studerende indgår som en del af normeringen. Derudover kan vi af og til modtage studerende i 7 ugers  øvelsespraktik og den studerenes 4. praktik som er empiri indsamling til bachelorprojekt. Disse timer ligger ud over den faste normering. Vi mener det er vigtigt at være med til, at uddanne vores kommende kolleger, samtidig med at den tætte kontakt til seminariet holder os fagligt a’jour.

Tavshedspligt

Reglerne for tavshedspligt for offentligt ansatte findes i forvaltningsloven § 27-32 og i straffeloven § 152-153f. I de situationer der er aktuelle her, omhandler tavshedspligten private forhold. Hovedprincippet er at der er tavshedspligt, når det er nødvendigt, at hemmeligholde oplysninger af hensyn til enkeltpersoners interesse i at beskytte deres private forhold. I nogle situationer må oplysninger videregives, men kun hvor det er berettiget. Uberettiget videregivelse er strafbart. Humlebiens personale optræder på det offentliges vegne i deres arbejde med børn i daginstitutioner og skal af hensyn til børn og forældre overholde reglerne om tavshedspligt. Det vi i Humlebien gerne vil understrege er, at tavshedspligten skal betyde en tryghed for Jer som forældre. Vi vil gerne hjælpe/vejlede i løsning af såvel store som store problemer. For at det kan foregå, skal I derfor vide, at disse forhold ikke "debateres" med andre. Tavshedspligten gælder ligeledes arbejdet i forældrebestyrelsen.

Trafikpolitik

Humlebien har i samarbejde med bestyrelsen udarbejdet en trafikpolitik. Se under fanen politikker.

Tværfaglige samarbejdspartnere

Til Humlebien er knyttet forskellige tværfaglige samarbejdspartnere. Det drejer sig om fysioterapeut, talepædagog og psykolog. Disse er for Gentofte Kommune samlet under P.P.R. (pædagogisk, psykologisk rådgivning). Personalet kan bruge disse til råd og vejledning. Hvis fysioterapeuten, talepædagogen eller psykologen skal ind og give råd og vejledning i forhold til et konkret barn, vil det altid ske i samråd med de respektive forældre.

Pædagogisk konsulent

Kommunen har ansat pædagogiske konsulenter, der kan bruges af personalet til vejledning i pædagogiske spørgsmål.

Forældrene kan også benytte de pædagogiske konsulenter i tilfælde, hvor det er spørgsmål, som I ikke føler, vi i Humlebien kan klare. Vi vil dog opfordre til at eventuelle tvivlsspørgsmål/klager stiles direkte til institutionen.

Åbningstider

Åbningstiden i Humlebien er mandag - fredag fra kl. 7 – 17. I bedes hente jeres barn i så god tid inden kl.17, at I kan nå at få klædt jeres barn på og evt. lige “se noget” inden klokken bliver 17.00, hvor personalets arbejdstid ophører og Humlebien lukker. 

I nødstilfælde bedes I ringe og give personalet besked, hvis I ved, at I ikke kan nå frem inden kl.17.

Dokumenter

Lukkedage 2024

Shape Created with Sketch.